torsdag 10 juni 2010

Hasselbackspotatis.

Hasselbackspotatis är lyx för mig.
Speciellt när det som idag serverades med fläskfilé, bearnaisesås och morötter.

Tyvärr gick de sönder när jag skulle lyfta upp dem, så det blev ingen bild.

För en portion:

2-3 potatisar
Flytande margarin eller smält smör
Salt
Ströbröd

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisarna.
Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Om du lägger potatisen på en träslev är det lättare.
Lägg potatisarna i en form med skivorna uppåt.
Pensla rikligt med smör.
Baka potatisarna i 20 minuter.
Ta ut dem och pensla ytterliggare med smör, salta och häll på ett lager med ströbröd.
In i ugnen i 15 minuter.
De ska vara mjuka.

2 kommentarer:

  1. Mysig blogg! Lätta och roliga recept, hit kommer jag igen!

    SvaraRadera
  2. Tack Johanna, det är alltid roligt att höra!

    SvaraRadera