Med inspiration av Jamie Olivers salsa gjorde jag den här salladen.
För 5 personer:
2 paprikor
1 gurka
1 ask cocktailtomater
1 halv rödlök
1 halv röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
Balsamvinäger
Sätt ugnen på 225 grader med grilleffekt.
Lägg folie längst ner i ugnen och sätt ett galler högt upp.
Lägg in paprikorna hela. Skalet ska bli svart, vänd dem så att alla sidor grillas.
När de är klara lägg dem i en stor skål och sätt plastfolie över. Låt svalna.
När de svalnat tag av skalet. det är lite pilligt. Tag bort alla frön och skär i bitar. Lägg tillbaka i skålen, häll inte ut den goda saften som ligger där i.
Dela tomaterna i halvor och skär gurkan i halvmånar. Lägg i skålen.
Finhacka rödlöken, chilin och vitlöken och lägg även i den.
Blanda så det blir jämntfördelat.
Häll på en kvätt balsamvinäger.
Rör om och plasta in skålen.
Låt stå i kylskåp tills den ska serveras.
Lika gott till lax som till grillat kött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar