onsdag 7 juli 2010

Kryddig sallad!

Med inspiration av Jamie Olivers salsa gjorde jag den här salladen.

För 5 personer:

2 paprikor
1 gurka
1 ask cocktailtomater
1 halv rödlök
1 halv röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
Balsamvinäger

Sätt ugnen på 225 grader med grilleffekt.

Lägg folie längst ner i ugnen och sätt ett galler högt upp.
Lägg in paprikorna hela. Skalet ska bli svart, vänd dem så att alla sidor grillas.
När de är klara lägg dem i en stor skål och sätt plastfolie över. Låt svalna.

När de svalnat tag av skalet. det är lite pilligt. Tag bort alla frön och skär i bitar. Lägg tillbaka i skålen, häll inte ut den goda saften som ligger där i.

Dela tomaterna i halvor och skär gurkan i halvmånar. Lägg i skålen.
Finhacka rödlöken, chilin och vitlöken och lägg även i den.
Blanda så det blir jämntfördelat.

Häll på en kvätt balsamvinäger.
Rör om och plasta in skålen.
Låt stå i kylskåp tills den ska serveras.

Lika gott till lax som till grillat kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar