tisdag 13 oktober 2009

Kyckling med bacon och purjolök!

Igår blev det kyckling till middag.
Det här är ett recept från mammas moster, som jag och mormor gjort om lite.
Jag rekommenderar Mildas matlagningsgrädde som heter Mat extra, de andra tycker jag är så rinniga.


2 portioner.
Ingredienser:

10 cm mellanstor purjolök.
Två kycklingfilér. (Tinade.)
Ett halvt paket bacon.
Matlagningsgrädde.
Ost, antingen en mögelost eller vanlig hushållsost.
Salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva purjolöken tunt.
Värm en stekpanna, sänk värmen något. Klipp i baconet och lägg i purjolöken, stek tills purjolöken är mjuk och baconet fått färg.
Lägg det i en ugnfast form.
Stek kyckling så den får lite färg, salta och peppra.
Lägg kycklingen ovan på bacon och lök fräset.
Häll över grädde, se till att allt är täckt.
Smula eller riv ost över.
Grädda i ugnen i ca 20 min, tills grädden kokar och det blivit lite färg.

Servera med pasta, gärna färsk, och sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar