4 portioner:
4 kycklingfiléer, ca 500 gram
Smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 vitlöksklyftor eller en gul lök
2 dl hönsbuljong
100 gram fetaost
3 tsk oregano
2 tsk soja
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt
10 svarta oliver med kärna
2 paket färsk pasta.
Dela kycklingfiléerma och bryn dem i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över i en stor kastrull.
Skala och hacka löken, fräs löken i samma panna så allt gott från kycklingen kommer med. Lägg över löken i kastrullen.
Häll i buljongen i pannan och koka upp den. Häll över den i kastrullen.
Smula i hälften av osten, lägg i 2 tsk oregano och sojan.
Rör ut mjölet i youghurten och rör ner i kastrullen.
Låt allt koka i tio minuter.
Koka pastan.
Garnera grytan med resten av osten, oliver och resten av oreganon.
Servera med pastan, tzatziki och grekiskt lantbröd.
4 kycklingfiléer, ca 500 gram
Smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 vitlöksklyftor eller en gul lök
2 dl hönsbuljong
100 gram fetaost
3 tsk oregano
2 tsk soja
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt
10 svarta oliver med kärna
2 paket färsk pasta.
Dela kycklingfiléerma och bryn dem i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över i en stor kastrull.
Skala och hacka löken, fräs löken i samma panna så allt gott från kycklingen kommer med. Lägg över löken i kastrullen.
Häll i buljongen i pannan och koka upp den. Häll över den i kastrullen.
Smula i hälften av osten, lägg i 2 tsk oregano och sojan.
Rör ut mjölet i youghurten och rör ner i kastrullen.
Låt allt koka i tio minuter.
Koka pastan.
Garnera grytan med resten av osten, oliver och resten av oreganon.
Servera med pastan, tzatziki och grekiskt lantbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar