tisdag 7 september 2010

Min födelsdagstårta.






Vilken frihet att få bestämma smaker helt själv!

Självklart blev det choklad, chokladbottnar och vit chokladganche som en fyllning.
För att bryta av lite så den inte skulle bli allt för mastig gjorde jag även björnbärsmousse som fyllning.
Jag spacklade med vispad vaniljsås.

Chokladbottnar köpte jag.

Dag ett:

Vit chokladganache:

200 gram vit choklad
2 1/2 dl grädde

Värm grädden tills den börjar koka.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
Häll den varma grädden över chokladen och rör tills den smält.
Låt det svalna innan du ställer in den i kylen över natten.

Björnbärsmousse:

250 gram frysta björnbär
2 1/2 dl grädde
1 dl socker

Koka bären i en kastrull, du kan lägga i dem frysta. De ska bli mjuka och mosiga.
Vispa grädden hårt.
Sila bären och blanda i sockret.
Låt bären svalna innan du vänder ihop dem med grädden.
Ställ i kylen under natten.

Dag två.

Vispa vaniljsåsen hårt.
Vispa chokladganchen så den blir fluffigare.

Lägg en av bottnarna på ett kakfat.
Bred ut chokladganachen och lägg på nästa botten.

Bred ut moussen och lägg på locket.
Spackla vaniljsåsen över tårtan, garnera den med det du vill och ställ in den i kylen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar