torsdag 7 januari 2010

Chokladtårtbotten som var platt som en pannkaka!

Så tanken var att göra en dessert med massor med choklad.
Så jag och min kusin Madde greppade datorerna och sökte och sökte.
Vi fastnade för en tårtbotten från Allt om mat med choklad i.
Sedan så var tanken att vi skulle ha chokladmousse på den.
Men tårtbotten blev platt som en pannkaka. Så då kom vi på idén att vi skär den i trekanter så sticker vi ner dem i moussen!
Vi är sååååå smarta.

Så här kommer receptet på, ja, chokladtrekanter.

100 gram choklad (vi använde ljus, men det stod mörk)
100 gram smör rumsvarmt
1 dl socker
2 ägg
0,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en form med avtagbar kant.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Vispa socker och smör tills sockret smält.
Rör i chokladen.
Rör i ett ägg i taget.
Sikta i mjölet och rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i formen.
Grädda i ca 10 minuter.
Tag ut, låt svalna, skär i trekanter.

1 kommentar: